Sök artikel

Sökningen gav 4 träffar, visar 1 - 4

Vad händer med koldioxidbubblan?

Utgåva: 2 / 2016 | Kategori: Samhällsansvar | Författare: Kajsa Brundin

Vid klimatmötet i Paris enades världens ledare om målet att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader. Att begränsa koldioxidutsläppen för att nå detta mål innebär att vi inte kan använda alla de fossila fyndigheter som finns bekräftade och värderade som tillgångar hos bolag på börser världen över. Är det här en värderingsbubbla som inte har spruckit? frågar sig Kajsa Brundin på Söderberg & Partners.

Gröna obligationer: ett eftertraktat innehav

Utgåva: 4 / 2015 | Kategori: Samhällsansvar | Författare: Kajsa Brundin

En marknad för gröna obligationer har uppkommit och växt kraftigt; med fler aktörer och nya former av gröna obligationer. Men vad är egentligen en grön obligation? Och gör de verkligen någon skillnad? Kajsa Brundin, som är ansvarig för produktanalyser och hållbarhetsfrågor på Söderberg & Partners, reder ut begreppen för oss.

Att utvärdera hållbara fondförsäkringar

Utgåva: 2 / 2015 | Kategori: Samhällsansvar | Författare: Kajsa Brundin

Kajsa Brundin, produktanalysansvarig på Söderberg & Partners, intervjuas om den hållbarhetsrapport kring fondförsäkringar som företaget presenterade i maj. Undersökningen omfattade de fjorton fondförsäkringsbolag som Söderberg & Partners fondförsäkringsanalys normalt omfattar. För att presentera analysens resultat, har företaget utnyttjat sin sedvanliga trafikljusmodell. Resultatet blev att tre bolag fick grönt betyg, fyra fick rött betyg.