Søg artikel

Søgningen gav 4 resultater, viser 1 - 4

Poängbedömning av hundförsäkringar

Udgave: 2 / 2016 | Kategori: Dyreforsikring | Forfatter: Gabriella Hallberg

Konsumenternas Försäkringsbyrå har lanserat en ny jämförelse av hundförsäkringar. Den kompletterar vår fördjupade hundförsäkringsjämförelse eftersom vi nu också har satt poäng på några utvalda försäkringsmoment. I den nya jämförelsen får du snabbt en överblick av det viktigaste försäkringsinnehållet i de flesta bolag och hur vi har bedömt det, skriver Gabriella Hallberg.

Poängjämförelser från Konsumenternas Försäkringsbyrå:

Udgave: 4 / 2015 | Kategori: Forbrugerspørgsmål | Forfatter: Gabriella Hallberg

Konsumenternas Försäkringsbyrå lanserade år 2012 sina poängjämförelser. Avsikten var att konsumenter skulle få ett ännu bättre stöd i att jämföra bolagens försäkringsvillkor mot varandra. De ska fungera som en motvikt till den prisfokusering som råder på marknaden och vi poängbedömer därför innehållet i olika försäkringar, berättar Gabriella Hallberg, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå, i artikeln.

Om produktförsäkringar - och alternativ till dem

Udgave: 3 / 2015 | Kategori: Annen skadeforsikring | Forfatter: Gabriella Hallberg

Innan du funderar på att köpa en produktförsäkring tillsammans med din nya mobiltelefon, dator, TV, klocka eller smycke, bör du ta reda på om du inte redan har ett försäkringsskydd för varan. Och då kan produktförsäkringen som du nyss blev erbjuden vara onödig. Du kan nämligen redan vara försäkrad på lite olika sätt. I artikeln beskriver Gabriella Hallberg på Konsumenternas Försäkringsbyrå vad man bör tänka på när man blir erbjuden en produktförsäkring i butiken.

God idé att se över försäkringsskyddet inför sommarens resor

Udgave: 2 / 2015 | Kategori: Forbrugerspørgsmål, Skadesforsikring | Forfatter: Gabriella Hallberg, Patric Nilsson

Så här i semestertider kan det vara särskilt aktuellt att se över sitt reseskydd, om du funderar på att resa utomlands. Även du som själv arbetar i försäkringsbranschen – men kanske inte just med reseförsäkringar- kan få frågor om reseskyddet. Det kan därför vara värt att friska upp minnet. Det finns en del fallgropar som det kan vara värt att tänka på. Vi har intervjuat Gabriella Hallberg på Konsumenternas Försäkringsbyrå och Patric Nilsson på Utrikesdepartementet.