Søg artikel

Søgningen gav 10 resultater, viser 1 - 10

Konferens tar pulsen på nordiska marknaden för sjukvårdsförsäkring

Udgave: 3 / 2018 | Kategori: Skadesforebyggelse, Annen skadeforsikring | Forfatter: Carl-Henrik Knutsson

Sjukvårdsförsäkring (helseforsikring) är någonting som snabbt vuxit fram i de nordiska länderna under 2000-talet. Det är därför naturligt att det blev tema för de nordiska försäkringsföreningarnas årliga stipendiekonferens i Oslo, som genomfördes i mitten av september av Den norske Forsikringsforening. Under en ”konferens i konferensen”, hade även andra från branschen möjlighet att under en dag lyssna på olika föredragshållare inom ämnesområdet.

Förändringar den röda tråden vid SCORs livförsäkringskonferens

Udgave: 4 / 2016 | Kategori: EU og international forsikring, Forbrugerspørgsmål | Forfatter: Carl-Henrik Knutsson

SCOR Sweden Re:s årliga livförsäkringskonferens tog sin utgångspunkt i dagens snabba utveckling, hur vi ska anpassa oss till den och helst ligga i framkant. En av talarna var EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark, som bland annat pratade om både historiska och nuvarande förändringar av de europeiska finansmarknaderna.

Vad betyder ny teknik inom transportområdet för försäkringsbranschen?

Udgave: 3 / 2016 | Kategori: Digitalisering | Forfatter: Carl-Henrik Knutsson

I år var det Danmarks tur att vara värd för den nordiska stipendiatkonferensen i försäkringsföreningarnas regi. Temat för konferensen var Forsikring, teknologi og transport. I artikeln kan du läsa korta sammandrag av de anföranden som hölls under den öppna delen av konferensen, då även andra intresserade än stipendiaterna hade möjlighet att ta del av det som händer på det här området.

Personförsäkringar från en finsk horisont

Udgave: 3 / 2015 | Kategori: Forbrugerspørgsmål | Forfatter: Carl-Henrik Knutsson

Artikeln är en sammanfattning av ett seminarium i Helsingfors som skulle ta upp till diskussion vilka förändringar som sker inom området personförsäkringar. Majoriteten av deltagarna var stipendiater i den årliga nordiska tredagarskonferens, som det i år var finska försäkringsföreningens (FINVA) tur att arrangera.